بلوک هبلکس چیست ؟ برای فعالیت های ساخت و ساز و عمرانی بتن های متنوع در انواع مختلف و با ویژگی های متفاوتی ساخته می شود. یکی از این انواع بتن، بلوک هبلکس است.بلوک هبلکس به دلیل ویژگی های خاصی که دارد بسیار مورد توجه و استفاده قرار گرفته است،ما در این مقاله به بررسی این بلوک و ویژگی هایی که دارد می پردازیم.

 

بلوک هبلکس چیست

بلوک هبلکس چیست

بلوک هبلکس چیست ؟

 

بلوک هبلکس چیست

بلوک هبلکس چیست

این بلوک بتنی یکی از انواع بتن های سبک است که از آن در ساختمان سازی استفاده می کنند. این بلوک ساختاری متخلخل دارد که قابلیت برش و تکه تکه شدن را به آن می دهد، این ساختار موجب سبکی این بتن نسبت به سایر بتن های دیگر شده است.از این بتن در ساخت دیوارهای داخلی و خارجی می توان استفاده کرد.از ویژگی های دیگر این بلوک می توانیم به این مسئله اشاره کنیم که برعکس سایر بلوک ها،درون بلوک هبلکس پُر است،سایز این بلوک نسبت به بلوک های دیگر بزرگتر است و رنگ آن سفید است.این بلوک بسیار عایق بوده و در برابر گرما و آتش و صدا مقاوم بوده است . به همین جهت  در عایق سازی ساختمان استفاده می شود .همچنین برای سیم کشی و لوله گذاری گزینه ی بسیار مناسبی می باشد.

مواد تشکیل دهده این بلوک از  آهک و سیمان و سیلیس تشکیل شده است و در برابر آتش سوزی و رطوبت بسیار مقاوم بوده است از کاربردهای دیگر جلوگیری از نفوذ حشرات و جانوران موذی بوده است. همچنین  در برابر صوت عایق بوده است .از جمله کاربردهای دیگر  مقاوم سازی در برابر زلزله در ساختمان سازی است.

طرز ساخت بلوک هبلکس

 

طرز ساخت بلوک هبلکس

طرز ساخت بلوک هبلکس

یکی از مواد اصلی سازنده این بلوک سیلیس است،این ماده قابل اشتعال نیست و سبب وجود حباب های هوایی در بلوک شده که در نتیجه باعث سبکی آن شده است.علاوه بر سیلیس مواد دیگر سازنده این بلوک سیمان و آهک است.

در ابتدا سیلیس و آب را با یکدیگر مخلوط کرده و در اصطلاح دوغاب درست کرده،به صورت جداگانه نیز سیمان و آهک را با یکدیگر مخلوط کرده نسبت های این دو ماده بایدبه گونه ایی باشد که دوغاب بدست آمده نه بسیار رقیق باشد و نه خشک شود،

سپس مخلوط سیلیس را به مخلوط سیمان وآهک اضافه کرده و با استفاده از میکسر به خوبی آنها را باهم مخلوط کرده.بعد از طی مراحل قبل مخلوط حاصل را در قالب های هبلکس ریخته البته تمام قالب را پر نمی کنند،با استفاده از هوادار کردن قالب ها حباب های هواییدر بلوک ایجاد می شود،بعد از گذر از چندین مرحله مازوت اندود کردن و برش،هبلکس را در مرحله آخر در اتوکلاوها با دمای بالای200 درجه سانتی گراد و تحت فشار 12 اتمسفرقرار گرفته تا بلوک پخته شود. پس از این مرحله بلوک آماده عرضه به بازار است.

 

 

ویژگی های بلوک هبلکس

 

ویژگی بلوک هبلکس

ویژگی بلوک هبلکس

از جمله ویژگی های این بلوک می توان به موارد زیر اشاره کرد.

 

وزن پایین

از جمله مهم ترین و بارزترین ویژگی این بلوک به وزن کم آن نسبت به آجر و سایر مصالح می توان اشاره کرد.

 

مقاومت

این بلوک در برابر فشارهای خارجی بسیار مقاوم است و با توجه به وزن کمی که دارد وزن ساختمان کاهش یافته و در برابر زلزله بسیار مستحکم است.

 

عایق حرارتی و صوتی

هبلکس در شرایط دمایی بالایی ساخته می شود و به دلیل تخلخلی که در ساختار خود دارد یک عایق مناسب برای گرما،سرما و صوت است.استفاده از این بلوک سبب می شود دیگر به عایق دیگری نیاز نباشد.

 

مقاوم در برابر آتش سوزی

به علت وجود سیلیس در این بلوک و عدم اشتعال این ماده،سبب شده که این بلوک نیز در برابر آتش بسیار مقاوم بوده و مانع انتقال آتش به سایر بخش های ساختمان می شود.

 

راحتی کار

به علت ابعادی که این بلوک دارد دیوار چینی با آن بسیار آسان است،از طرفی این بلوک خاصیت برش ساده ایی دارد و آن را برای سیم کشی برق بسیار مناسب کرده است.

 

کاربردهای هبلکس

 

کاربردهای بلوک هبلکس

کاربردهای بلوک هبلکس

از این بلوک بیشتر در موارد عمرانی و ساختمان سازی جهت مقاوم سازی و ضدزلزله ساختن سازه ها استفاده می شود.از جمله سایر موارد استفاده از این بلوک می توان برای عایق سازی ساختمان ها،مقاوم سازی در برابر آتش سوزی نیز اشاره کرد.این بلوک رطوبت را جذب نمی کند از این رو ساختمان از رطوبت و آب مصون است.

 

به اختصار برای شما درباره کاربردهای این بلوک توضیحاتی ارائه دادیم . در این بخش قصد داریم شما را با کاربردهای بیشتر آن آشنا کنیم .

از جمله کاربرد ها و ویژگی های هبلکس عبارتند از :

  1. یکی از مهم ترین کاربرد این بلوک مقاومت در برابر زلزله است .که به دلیل مقاومت بالا که به صورت تقریبی مقاومت فشاری 35 کیلوگرم بر هر سانتی متر مربع می باشد.گزینه ای مناسب برای  عایق سازی در برابر زلزله است.
  2. عامل ضریب جمع شدگی  پس از خشک شدن که به میزان02/0 می باشد .همچنین ضریب انتقال حرارت به دلیل تخلخل بالا، بسیار پایین است و آن را بسیار مقاوم در برابر حرارت کرده است و از این بلوک برای مقاوم سازی در برابر آتش سوزی استفاده می کنند.
  3. دیگر کاربرد آن عایق در برابر صوت می باشد.که محبوبیت آن را برای ساختمان سازی بیشتر می کند .زیرا این بلوک به میزان 45 تا 55 دسیبل در برابر صوت مقاوم می باشد.
  4. این بلوک جرم حجمی کمی دارد و بسیار سبک وزن است .هر متر مکعب وزنی حدود 450 تا 550 کیلوگرم دارد. و گزینه مناسبی برای ساخت و ساز است.
  5. در برابر رطوبت مقاوم بوده و رطوبت را جذب می کند.
  6. مانع از نفوذ حشرات و جانوران موذی می شود.

نحوه بکاربردن هبلکس

 

نحوه بکاربردن هبلکس

نحوه بکاربردن هبلکس

برای استفاده از این بلوک در ابتدا لازم است که آن را کاملا خیس کرد،این کار وزن بلوک را افزایش نمی دهد و پس از خشک شدن سبب می شود که بلوک نسبت به آب و رطوبت نیز عایق شود و البته این خیس شدن میزان چسبندگی بلوک را باسایر مصالح و ملات افزایش می دهد.

 

مزایا بلوک هبلکس

 

مزایا بلوک هبلکس

مزایا بلوک هبلکس

  • از ویژگی بارز این بلوک وزن سبک آن  و همچنین مقاومت بالایی که دارد می توان نام برد.
  • عایق حریق و آتش سوزی است و می توان از آن در ساخت ساختمان های حساس از جمله بیمارستان ها استفاده کرد.
  • عایق صوت و مناسب برای مکان های پر سروصدا است.
  • عایق گرما وسرما و مناسب برای مناطق گرمسیری و سردسیر است.
  • ضد حشرات است.
  • عایق رطوبتیست و مناسب برای مناطق مرطوب نیز هست.
  • به سبب ساختاری که دارد میزان ضایعات بسیار کمی تولید می کند.
  • به سبب اندازه ایی که دارد برای دیوار های بلوکی بسیار مناسب است و سرعت اجرای کار با آن بالاست.
  • ضد زلزله است.
  • به دلیل سبکی،ابعادی که دارد و سرعت انجام کار با آن هزینه های ساخت و ساز را نیز کم می کند.
  • تمامی استانداردها و تاییده های لازم را داراست.
  • با محیط زیست و طبیعت بسیار سازگار است.

 

معایب بلوک هبلکس

 

  • از معایب این بلوک عدم باربری آن است این بدین معناست که برای استفاده از آن باید دقت داشت که ساختمان حتما نیاز به اسکلت دارد.
  • باید دقت داشت قبل از استفاده حتما این بلوک را با آب خیس کرد.
  • این بلوک پس از خشک شدن دچار جمع شدگی می شود البته این مورد بسیار ناچیز است.
  • این بلوک نسبت به مصالحی چون آجر و بلوک های سیمانی قیمت بالاتری دارد.

 

قیمت بلوک هبلکس و مقایسه قیمت هبلکس با سفال

قیمت این بلوک متغیر است و به کارخانجات تولیدی بستگی دارد .معمولا قیمت این بلوک  از 110000 هزار ریال تا 125000 ریال در هر متر مکعب است.

این بلوک قیمت بالاتری نسبت به  سفال دارد .اما به دلیل کاربد مفید و مزایای فراوان این بلوک بسیار محبوب و پر مخاطب و پر فروش  است .

قیمت سفال به طور تقریبی 4450 تا 5800 هزار ریال  می باشد.

 

خرید بلوک هبلکس

ما در این مقاله سعی کردیم تمامی ویژگی های این بلوک را به روشنی بیان کنیم تا شما عزیزان با آگاهی از این ویژگی ها نسبت به خرید بهترین مصالح برای ساختمان خود اقدام نمایید.شما می توانین جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با بلوک هبلکس و یا انواع پوکه معدنی با ما در ارتباط باشین.

 

‫0/5 (بررسی 0)